1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ARKITEKTURE DHE ARREDIM I BRENDSHEM

 

Resort Turistik

Gjiri i Lalezit ndodhet ndodhet ne veri te qytetit te Durresit dhe shume afer zones metropolitane, Tiranes. Zona e mare ne studim eshte zone hoteliere dhe rezidenciale. Organizimi i hoteli dhe i vilave brenda zones eshte bere ne menyre te tille qe ato me te ultat te jene perpara te tjerave,per te mos penguar ndricimin dhe pamjen nga deti. Hoteli ka nje shtrirje horizontale qe ndjek formen e zones ku eshte vendosur. Ne pjesen e siperme ndoshen vilat dykateshe dhe kane nje shtrirjen pergjate rruges kryesore. Me ne jug ndodhen vilat njekateshe, te cilat kane nje shtrirje horizontale dhe nje vile ndertimi me hotelin dhe apartamentet, te cilat lidhen me nje rruge ndermjet tyre. Ndermjet vilave dykateshe dhe atyre njekateshe krijohet nje hapesire ne forme sheshi mjaf atraktive per pushuesit. Po ashtu te njejten ide ndjekin edhe apartamentet ne forme dupleksi qe ndodhen ne pjesen perendimore te zones, ku ato me te ultat ndodhen perpare per te mos i penguar pamjen dhe djellezimin. Ndertimi i ketyre vilave do te behet duke ruajtur dhe duke integruar gjelberimin ekzistues te dushqeve dhe pishave. Basenet ujore jane te shumta. Parku, pishinat, terrenet sportive shtrihen ne te gjithe gjatesine jugore te zones, duke e bere mjaft rekreative e duke i dhene frymarrje te gjithe zones ne teresi .

Projekt : I propozuar                                        
Partner : Danjel Guralumi            
Adresa : Gjiri i Lalzit, Durres
Sip. e prones : 29 000 m2                                
Sip. e njolles : 6 800 m2          
Koeficienti i shfrytezimit : 23%                           
Sip. e parkut : 13 000 m2
Sip. e sherbimeve : 17 000 m2
Sip. totale : 590  000 m2
Data :  08/2011 – 11/2011